Național Ultima oră Externe
Pompierii români din Grecia: Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”
Pompierii români din Grecia: Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”
13/08/2021 ⋅ 1 comentarii

Noi momente sau chiar lecții de viață vin din greu încercata Grecie, acolo unde peste 100 de pompieri români au mers pentru a întinde o mână de ajutor în lupta cu flăcările. Astăzi, într-o postare pe pagina de socializare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență România se vorbește despre recunoștința pe care poporul elen o arată față de pompierii români. 

Redăm mai jos relatarea reprezentanților IGSU: 

„Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”.

Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor. 

O mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat în această dimineață pe colegii noștri. A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul.

În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare.

Mulțumim, Grecia!”, au transmis reprezentanții IGSU.


Notă: Din motive de protecție a datelor cu caracter personal, parte din imagine a fost blurată, potrivit prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

14.08.2021 15:11
Marilena
Emotionant gestul copilului pe care Sigur "l-a inpins" familia in fata, deci, multumirea nu este doar gestul lui de recunostita penttru solidaritate ci, a intregii familii, din care provine ( nu cred ca a facut el Placinta si a fiert porumb de unul singur)!