Ultima oră Externe
UNICEF: ”Afganistanul este cel mai rău loc de pe Pământ pentru copii”. În doar 3 zile, 27 de copii au fost uciși și 136 răniți
UNICEF: ”Afganistanul este cel mai rău loc de pe Pământ pentru copii”. În doar 3 zile, 27 de copii au fost uciși și 136 răniți
10/08/2021 ⋅ 0 comentarii

Cel puțin 27 de copii au fost uciși în Afganistan în ultimele trei zile, în contextul conflictelor dintre talibani și forțele guvernamentale, a transmis ONU, potrivit Digi24.ro. UNICEF a comunicat că este șocantă escalarea atât de rapidă a violențelor care au ca victime copii.

Într-o declarație transmisă luni, UNICEF a declarat că atrocitățile comise împotriva copiilor cresc de la zi la zi.

Cele 27 de decese au fost înregistrate în trei provincii - Kandahar, Khost și Paktia. Aproximativ 136 de copii au fost răniți în aceste zone în ultimele trei zile, a spus UNICEF.

O mamă a povestit că locuința le-a fost bombardată în timp ce dormeau, iar fiul ei de 10 ani a suferi arsuri și răni îngrozitoare. De teama de a nu fi surprinși în case de aceste atacuri, mulți copii și-au părăsit locuințele împreună cu familiile lor și au ajuns să doarmă afară.

"Afganistanul a fost mult timp unul dintre cele mai rele locuri de pe Pământ pentru copii, dar în ultimele săptămâni și, mai ales în ultimele 72 de ore, acest lucru a devenit mult mai rău", a declarat Samantha Mort, reprezentant UNICEF, scrie BBC.

În acest context, UNICEF a cerut tuturor părților implicate în aceste conflicte să protejeze copiii și să se asigure că ei nu vor fi răniți.

În ultima lună peste 1.000 de civili au fost uciși în urma conflictului.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.