Național Cultură Ultima oră
Veteranul de război Gheorghe Țigăeru, sărbătorit la împlinirea vârstei de 101 ani
Veteranul de război Gheorghe Țigăeru, sărbătorit la împlinirea vârstei de 101 ani
23/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Locotenent-colonel (rtr.) Gheorghe Țigăeru veteran de război a fost vizitat de către reprezentanții Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la Veterani”, cu ocazia împlinirii vârstei de 101 ani.  

Distinsul veteran s-a născut pe data de 16 iulie 1920, în localitatea Berca din județul Buzău, într-o familie cu 3 copii. Tatăl lui a fost comerciant de stofe, iar mama, casnică.  

După ce a efectuat cursurile școlii primare și liceale, în anul 1939 s-a înscris la Facultatea de Drept, pe care a absolvit-o în 1942. 

În perioada 1942-1945 a participat pe front cu Regimentul 8 Infanterie Buzău și, ulterior, cu Regimentul 40 Infanterie, în localitățile Suceava, Botoșani și Focșani. 

„Spre Frontul de Est, ne-au coborât din tren la Focșani și am fost nevoiți să continuăm astfel drumul pe jos. La un moment dat, ne-am oprit într-un sat unde era un cuptor de pâine. Brutarului i-a fost milă de noi și ne-a dat 50 de pâini calde. Eram 100 de soldați și ne-am potolit foamea care ne chinuia”, ne-a relatat cu emoție distinsul veteran. 

După război a lucrat ca jurist, apoi ca magistrat și procuror. După ce a ieșit la pensie a continuat să profeseze în același domeniu, înființând Editura Juridică, precum și o tipografie, pe care a dotat-o cu tehnică adusă din Germania. Domnul Țigăeru a lucrat cu dragoste și devotament pentru profesia aleasă, remarcându-se prin editarea unor cărți de specialitate din domeniul juridic, printre care amintim Codurile României și Revista de Drept Comercial.  

Distinsul veteran de război se bucură de o sănătate foarte bună, având și la acești ani o memorie excelentă.  

De peste 50 de ani, povestesc reprezentanții Departamentulului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului,  i-a stat alături soția, o femeie foarte frumoasă și blândă, care a lucrat în învățământ, ca profesoară de pedagogie și limba română. De asemenea, se mândrește cu băiatul său de profesie inginer, precum și cu două nepoate și doi strănepoți. 

Mulți ani cu sănătate și ajutor de la Dumnezeu! 

Cinste și onoare veteranilor de război! 


Foto: Departamentul relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.