Național Cultură Religie Ultima oră
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan – cea mai înaltă decorație a statului român
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan – cea mai înaltă decorație a statului român
22/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit joi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan - cea mai înaltă distincție a statului român, la împlinirea vârstei de 70 de ani. 

Ordinul i-a fost acordat în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională la călăuzirea activității pastorale, misionare, culturale, sociale şi filantropice a Bisericii Ortodoxe Române, în ţară și în diaspora, pentru sporirea binelui comun prin cultivarea dialogului interconfesional şi interreligios.

„Cu prilejul împlinirii a 70 de ani vă felicit Preafecricirea Voastră și am bucuria să vă acord cea mai înaltă decorație a statului român - Ordinul Național Steaua României în grad de Colan. Sunteți întâiul Patriarh ales de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, ați urmărit în această întreagă perioadă ca Biserica Ortodoxă Română să aibă locul ei pozitiv și bine conturat în parcursul și îmlnirea destinului european al pooporului român. Ne amintim prezența activă a BOR în cadrul dezbateriilor despre liberatea religioasă și relația dintre state și culte prilejuotă de pteședinția României la Consiliul UE. Evoc, de asemenea, rolul fundamental pe care vi l-ați asumat în dezvoltarea dialogului interconfesional și interreligios, în plan național și internațional. Această dimensiune a acțiunii Bisericii Ortodoxe Române se sprijină pe climatul general de armonie dintre cultele religioase legal recunoscute în țara noastră. Este fructificat, astfel, exemplul pozitiv pe care îl oferă România și cadrul nostru legislativ și instituțional în ceea ce privește libertatea religioasă”, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

La rândul său, Preafericitul Părinte Patriarh a spus că ”Primim acest Ordin ca semn de apreciere, nu doar a activităților noastre ca Patriarh, ci ca o onoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română. Libertatea pe care o avem la nivelul manifestării credinței e pentru cooperare, co-responsabilitate și pentru armonie și pace între toți cetățenii României.”


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.