Național Cultură Ultima oră
Muzeul Veteranilor, unic în România, va fi inaugurat sâmbătă. Tot atunci va avea loc și Marșul dedicat veteranilor teatrelor de operații
Muzeul Veteranilor, unic în România, va fi inaugurat sâmbătă. Tot atunci va avea loc și Marșul dedicat veteranilor teatrelor de operații
22/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Sâmbătă, 24 iulie, începând cu ora 09.00, va avea loc inaugurarea Muzeului Veteranilor, de la viitorul Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani, de lângă Mănăstirea Dealu, localitatea Aninoasa, judetul Dâmbovița. Este vorba despre un muzeu unic în România și este un proiect al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități "Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir", dedicat celor pe care îi reprezintă, dar și acelora care se vor declara interesați de acesta. 

Evenimentul va fi unul pe măsura așteptărilor, ziua fiind marcată de un spectacol aviatic cu elicoptere și parașutiști, precum și de un activant și interactiv concurs de airsoft pentru copii. 

Tot sâmbătă, 24 iulie, începând cu ora 8, din Piața Constituției, Clubul Militarilor Motocicliști ,,Green Knights România 1" și alți militari veterani, atât din MApN cât și din M.A.I, de la alte cluburi moto, vor pleca într-un marș dedicat veteranilor teatrelor de operații și se vor alătura evenimentelor prilejuite de inaugurarea Muzeului Veteranilor. Ei vor fi însoțiți de Poliția Militară, care le va asigura parcurgerea traseului București - Târgoviște - Comuna Aninoasa în siguranță. 

 La Muzeul Veteranilor se  vor putea viziona arme, uniforme, tehnică militară, fotografii surprinse de veterani pe perioada exercitării misiunilor în teatrele de operații. 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.