Național Ultima oră
Ceremonie la finalul misiunii Armatei Române în Afganistan. Moment de reculegere pentru cei 27 de militari care au murit în misiune
Ceremonie la finalul misiunii Armatei Române în Afganistan. Moment de reculegere pentru cei 27 de militari care au murit în misiune
21/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan are loc, miercuri, în Piața Arcul de Triumf din București.

La eveniment au fost rostite numele și onorurile post-mortem pentru cei 27 de militari români care au murit în Afganistan.

Defilează pe sub Arcul de Triumf detașamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operații, începând din anul 2002 și până în luna iunie a acestui an.

Defilarea va fi deschisă de un detașament format din militari răniți în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan. Dispozitivul de defilare va include și un detașament al Jandarmeriei române, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operații.

De asemenea, vor fi decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unități și unități ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operații.

Pe timpul ceremoniei se va păstra un moment de reculegere și se va depune o coroană de flori în memoria militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații externe.

La ceremonia de la Arcul de Triumf participă președintele Klaus Iohannis, oficiali de stat din MApN și Armata Română cât și din Guvern și Parlament, informează Digi24.ro.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.