Național Cultură Ultima oră
Memorialul Ipoteşti oferă facilităţi profesorilor, studenţilor sau cercetătorilor care aprofundează opera lui Eminescu
Memorialul Ipoteşti oferă facilităţi profesorilor, studenţilor sau cercetătorilor care aprofundează opera lui Eminescu
14/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu" va oferi, în 2021, un stagiu de cercetare a operei şi biografiei eminesciene, un stagiu de traducere a operei marelui poet, precum şi două rezidenţe pentru scriitori, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Stagiul de cercetare se acordă profesorilor, studenţilor, cercetătorilor români şi străini, indiferent dacă locuiesc în ţară sau în străinătate, pentru o perioadă de o lună pe parcursul anului 2021 pe teme de cercetare a operei şi biografiei eminesciene şi constă în accesul la Biblioteca Naţională de Poezie "Mihai Eminescu" şi un contract de servicii prestate de autor.

Stagiul de traducere se acordă pentru o perioadă de o lună traducătorilor români şi străini, indiferent dacă locuiesc în ţară sau în străinătate, şi constă în accesul la Biblioteca Naţională de Poezie "Mihai Eminescu", dar şi un contract de servicii prestate de autor.

În acelaşi timp, rezidenţele se acordă scriitorilor români, indiferent dacă locuiesc în ţară sau în străinătate, pentru o perioadă de o lună pe parcursul unui an în vederea definitivării unui volum de specialitate, poezie, proză sau critică, şi a asistării la Memorialul Ipoteşti în cadrul taberei de scriere creativă. Rezidenţele constau în acoperirea cheltuielilor de cazare la Memorialul Ipoteşti, accesul la Biblioteca Naţională de Poezie "Mihai Eminescu" şi un contract de servicii prestate de autor.

La încheierea stagiilor de cercetare şi de traducere, beneficiarii sunt obligaţi să depună, pentru publicare, la Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu", textul rezultat în urma cercetării. Câştigătorii rezidenţelor se obligă să publice lucrarea pe parcursul anului 2022 şi să doneze Bibliotecii Memorialului Ipoteşti trei exemplare de carte.

Regulamentul şi formularele de participare pot fi descărcate de pe site-ul Memorialului Ipoteşti, iar solicitările de participare la concursul de acordare a stagiului se depun de candidaţi până pe 31 iulie. 

Sursa: Agerpres

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.