Național Cultură Religie Ultima oră
Au început înscrierile pentru „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”
Au început înscrierile pentru „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”
09/07/2021 ⋅ 0 comentarii

În perioada 28 iunie – 5 iulie 2021, un grup de 50 de studenți de la principalele centre universitare din țară s-au întâlnit la Mănăstirea Putna, cu scopul de a participa la Sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, de a pregăti Congresul studențesc din 16 august 2021 și pentru a participa la un pelerinaj în județele Botoșani și Suceava.

La finalul taberei, studenții au lansat un FORMULAR de înscriere la evenimentele așezate sub titulatura „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”, ce vor avea loc la Mănăstirea Putna, în perioada 14–16 august 2021.

Conform site-ului serbareputna150.ro, serbarea din acest an va avea două direcții principale: pe de o parte, să celebreze împlinirea a 150 de ani de la „Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni” și de la „Primul Congres al Studenților Români de Pretutindeni”, organizate la Mănăstirea Putna în zilele de 15 și 16 august 1871, de către Mihai Eminescu, Ioan Slavici și alți studenți români de la Viena, iar pe de altă parte, să aducă în discuție idealurile generației de azi, cu accent pe construirea viitorului poporului român. 

„Ne dorim ca în această perioadă să luăm legătura cu cât mai mulți tineri și studenți pentru a-i invita la Serbarea de la Putna din 14–16 august 2021. Nu doar întâlnirea în sine, cât mai ales preocuparea comună pentru direcția în care se îndreaptă generația noastră și poporul român vor constitui motive în plus pentru a ne dori să fim împreună, tineri din toate regiunile românești și din afara granițelor țării, la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. A păși pe urmele lui Mihai Eminescu și ale tinerilor din generația sa reprezintă o mare onoare, dar și o mare responsabilitate. De aceea, facem apel ca toți tinerii și studenții care doresc să participe la această mare sărbătoare, să se înscrie cu încredere, să se gândească la viitorul pe care poporul român ar trebui să și-l croiască și să fie încrezători că, dacă am avut un trecut cu înaintași atât de vrednici, vom putea avea și un viitor pe măsură, cu ajutorul lui Dumnezeu și implicarea noastră unitară.” - Emanuel Buta, secretar al Comitetului de inițiativă al Serbării de la Putna din 2021


Foto: Facebook / Mănăstirea Putna

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.