Național Ultima oră
David Popovici este cel mai rapid om al planetei în 2021 în proba de 100 metri liber!
David Popovici este cel mai rapid om al planetei în 2021 în proba de 100 metri liber!
08/07/2021 ⋅ 0 comentarii

„Imaginile zilei sunt cu omul zilei: David Popovici! Cel mai rapid om al planetei în 2021 în proba de 100 m liber! Deținător al recordului mondial, european și al Campionatelor Europene, la juniori!”, au scris reprezentanții FRNPM pe pagina de socializare!

Înotătorul David Popovici (16 ani) a cucerit joi seară în Italia titlul european de juniori la 100 metri liber cu timpul de 47,3 secunde și, grație performanței ieșite din comun, devine unul dintre favoriții la o medalie olimpică la Tokyo, transmite Gazeta Sporturilor.


Timpul obținut de juniorul român nu doar că reprezintă un record mondial la juniori, dar este și cel mai bun timp al anului inclusiv în cursele de seniori.

De altfel, performanța sa este a zecea cea mai bună din istoria probei de 100 de metri liber.

Cu timpul scos în Italia, David Popovici se înscrie în cursa pentru o medalie olimpică la Jocurile de la Tokyo, care încep la finalul acestei luni.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.