Național Cultură Ultima oră
Poeta Ana Blandiana a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Salamanca
Poeta Ana Blandiana a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Salamanca
03/07/2021 ⋅ 0 comentarii
Poeta Ana Blandiana a primit ieri, 2 iulie 2021, prestigiosul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității din Salamanca.
„Poeta Ana Blandiana, inițiatoare a Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, a primit astăzi prestigiosul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității din Salamanca.  Ana Blandiana se alătură, astfel, galeriei personalităților internaționale care au marcat Universitatea din Salamanca.”, conform Ambasadei României în Spania.
 
„Cunoscută din opera lui Cervantes, despre care se spune că ar fi fost student aici, Universitatea din Salamanca își leagă activitatea de o serie de evenimente, unele dintre ele importante pentru cultura întregii lumi. Aici a fost creată in 1492 prima gramatică a limbii spaniole. Autorul ei, Antonio de Nebrija, a fost prima persoană din lumea occidentală care a cerut drepturi de autor. Tot in cadrul Universității au fost făcute pregătirile pentru prima călătorie a lui Cristofor Columb, prin întrunirea consiliului, analizarea și sustinerea proiectului. Aici a învățat prima femeie studentă din lume, Beatriz Galindo, supranumită „La Latina” și a predat prima femeie profesor universitar din lume, Lucia de Medrano, între anii 1508-1509.
Tot aici, astăzi, marea poetă și creatoare a Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, Ana Blandiana, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Salamanca.
Vă mulțumim, doamna Ana Blandiana! Pentru tot ce reprezentați pentru noi!,”, a scris pe pagina de socializare Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancau. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.