Național Din Arad Ultima oră
Sărbătoare la Palatul Elisabeta, la 20 de ani de la întoarcerea Familiei Regale în reședință
Sărbătoare la Palatul Elisabeta, la 20 de ani de la întoarcerea Familiei Regale în reședință
01/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Grădina Palatului Elisabeta a găzduit aseară sărbătoarea a două decenii de la întoarcerea Familiei Regale în reședință. La 31 decembrie 1947, Regele Mihai și Regina-Mamă Elena erau alungați de la palat, iar trei zile mai târziu părăseau forțat România. La 18 mai 2001, Regele Mihai și Regina Ana se întorceau la Palatul Elisabeta, redevenit reședință regală. De atunci, s-au scurs 20 de ani.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, împreună cu ASR Principesa Sofia și ASR Principesa Maria, au luat parte la o sărbătoare în grădina palatului, la care au participat instituții și organizații legate de prodigioasa activitate a Familiei Regale, de-a lungul anilor.

Au fost prezenți reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului României, ofițeri și subofițeri ai Armatei României, preoți și călugări ai Bisericii Ortodoxe Române, nume sonore din societatea civilă, reprezentanți ai Federațiilor Române sportive care au patronaj regal, rectori și prorectori ai unor universități românești de prestigiu, a căror activitate este legată de Familia Regală, jurnaliști, printre care reprezentanți ai Societății Naționale de Televiziune, ai Societății Naționale de Radiodifuziune și ai Agenției Naționale de Presă, lideri ai unor organizații din toate colțurile țării (Arad, Dolj, Cluj, Iași, Gorj, Prahova etc.), sportivi olimpici, profesori universitari și studenți, elevi. Nu au lipsit Furnizorii Familiei Regale a României, care au asigurat ospitalitatea serii.

Iren Arsene, directorul Editurii Curtea Veche, a prezentat publicului cea mai recentă apariție editorială, volumul “Povestea Palatului Elisabeta”, accesibilă din acest moment în librăriile din țară, online și în magazinele de suveniruri de la Peleș, Săvârșin și Palatul Elisabeta.

Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale a susținut un recital de muzică militară și din repertoriul contemporan internațional, mult apreciat de invitați.

Corul “Tronos” al Patriarhiei Române, mereu alături de Majestatea Sa Custodele Coroanei și de Casa Majestății Sale, a încântat auditoriul, ca de fiecare dată.

Familia Regală a României

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.