Național Învățământ Ultima oră
Evaluarea Națională 2021. Astăzi, proba scrisă la Limba și literatura română
Evaluarea Națională 2021. Astăzi, proba scrisă la Limba și literatura română
22/06/2021 ⋅ 0 comentarii

Evaluarea Națională 2021 începe marți, 22 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română și marchează o dublă premieră în învățământul din România: elevii care susțin examenul sunt prima generație care a făcut clasa pregătitoare, iar testul are subiecte formulate după modelul testelor PISA.

Examenul se va desfășura în 3.850 de centre de examen și vor fi 94 de centre de corectare.

Peste 130.000 de elevi, mai exact 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a sunt înscriși pentru susținerea examenului de Evaluare Națională, conform situației centralizate de către Ministerul Educației.

Când se afișează rezultatele

Joi, 24 iunie, Evaluarea Națională continuă cu proba la matematică, iar în 25 iunie este programată proba scrisă la limba maternă (acolo unde este cazul).

Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2021 vor fi afişate în data de 29 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în data de 30 iunie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în data de 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Sursa: Digi24

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.