Național Ultima oră Externe
O româncă din Spania, decorată de Regele Felipe al VI-lea cu Ordinul de Merit Civil
O româncă din Spania, decorată de Regele Felipe al VI-lea cu Ordinul de Merit Civil
19/06/2021 ⋅ 1 comentarii

O tânără româncă, voluntar la Crucea Roșie din Spania, a fost decorată vineri, 18 iunie 2021, de Regele Felipe al VI-lea cu Ordinul de Merit Civil, informează jurnalemigrant.com.

Conform aceleiași surse, Alice Mihaela Cozma locuiește în Almendralejo, comunitatea autonomă Extremadura, și este voluntar la Crucea Roșie spaniolă, iar eforturile depuse în folosul comunității nu au trecut neobservate.
„Familia sa este pasiunea ei, în special nepoții ei – Carlos, de 8 ani și Diana, de 2 ani – care sunt fiii fratelui ei, Dani. Alice Cozma, de naționalitate română, în vârstă de 32 de ani – pentru Dumnezeu, foarte tânără. Mama ei, Liliana, a murit când ea avea 12 ani. Se află în Spania de la vârsta de 18 ani și în tot acest timp nu a făcut altceva decât să crească. Neobosită, Alice nu a încetat să lucreze și să caute mereu să se depășească pe sine însăși. În prezent lucrează în Farmacia Santana Morales, din Mérida și studiază în anul doi pentru a deveni infirmieră (la Universitatea Extremadura – n.r.), dedicându-se totodată și Crucii Roșie. Din august 2012 este voluntară la această organizație, conducând ambulanțele sale, și din 2018 este șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale Tierra de Barros, cu sediul în Almendralejo. În acest ultim an, munca sa a fost esențială”, a spus Elena Ochoa, care a acționat ca maestru al ceremoniei și a prezentat portretele persoanelor decorate de Regele Spaniei. 

Din dragoste față de oamenii aflați în dificultate, în timpul pandemiei a distribuit mâncare sau medicamente persoanelor care nu se puteau deplasa.  

Tocmai de aceea, Casa Regală a Spaniei, prin persoana Regelui Felipe al VI-lea, a decis să o decoreze cu Ordinul de Merit Civil în acest an, alături de alte 23 de persoane. 

„Cei care au fost decorați cu Medalia Ordinului Meritului Civil sunt o reflectare a situației trăite de milioane de oameni în timpul marcat de pandemie și de consecințele sale”, scrie într-un comunicat publicat de Casa Regală din Spania, citat de jurnalemigrant.com.  

 

 

 

 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

21.06.2021 18:57
Cincea Aurel
Cinste,onoare și sacrificiu pt.cei in nevoie.Felicitari !!!