Național Cultură Ultima oră
Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta, deschisă de Rusalii
Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta, deschisă de Rusalii
17/06/2021 ⋅ 0 comentarii
Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta va fi deschisă, în mod excepțional, în zilele de vineri, 18 iunie, sâmbătă, 19 iunie, duminică, 20 iunie și luni, 21 iunie 2021, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.00.
Vizitatorii nu au nevoie de rezervări prealabile. Biletele pot fi cumpărate direct la intrare. Plata se poate face cu bani sau prin card.
De asemenea, următoarea perioadă de vizitare a expoziției va fi cuprinsă între 10 iulie – 5 septembrie 2021, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.00.
Vizitarea Palatului Elisabeta se face într-un tur ghidat, condus de voluntari ai Asociației Casa Majestății Sale.
Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.
Poate fi vizitată grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.
De asemenea, începând cu 10 Mai 2021, la intrarea în palat este deschis Magazinul de suveniruri pentru vizitatori.
Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.
Expoziția este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale. Ea are un caracter permanent și funcționează în lunile aprilie-noiembrie în fiecare an, în perioade care sunt anunțate din vreme.Foto: Familia Regală

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.