Național Cultură Ultima oră Externe
Dirijorul Vlad Vizireanu a câştigat Premiul I la prima ediţie a Concursului Internaţional de Dirijat organizat de compania Only Stage din Londra
Dirijorul Vlad Vizireanu a câştigat Premiul I la prima ediţie a Concursului Internaţional de Dirijat organizat de compania Only Stage din Londra
17/06/2021 ⋅ 0 comentarii

Vlad Vizireanu, dirijor de origine română stabilit în Statele Unite ale Americii, a câştigat Premiul I la prima ediţie a Concursului Internaţional de Dirijat organizat de compania Only Stage din Londra, conform  romania-muzical.ro. 

 Competiţia s-a derulat exclusiv on-line, fără limită de vârstă, dirijorii candidaţi având libertatea de a trimite înregistrări fără un repertoriu impus.

 Vlad Vizireanu a primit un premiu în valoare de 2.000 de lire sterline, precum şi oportunitatea de a dirija trei concerte în cadrul stagiunii 2022 – 2023: cu Orchestra Simfonică MAV din Budapesta, cu Orchestra americană a Academiei Orpheus - în cadrul Festivalului de Muzică din Oregon şi cu Orchestra della Magna Grecia din Italia.

 Din juriu au făcut parte directorii ansamblurilor care au oferit premii, dar şi dirijori precum Oleg Caetani sau John Axelrod.

 În prezent, Vlad Vizireanu este Director Muzical al Orchestrei Simfonice Knox din Galesburg, statul american Illinois şi profesor la Universitatea din Santa Barbara, California. De asemenea, Vlad Vizireanu a câştigat în luna mai a anului curent un alt Premiu I, la prima ediţie a Concursului Internaţional de Dirijat “Hans von Bülow”.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.