Național Cultură Ultima oră
Nicolae Iorga a fost omagiat la 150 de ani de la naștere, la Biblioteca Academiei Române
Nicolae Iorga a fost omagiat la 150 de ani de la naștere, la Biblioteca Academiei Române
16/06/2021 ⋅ 0 comentarii

 Expoziția „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere“ a fost vernisată marți, începând cu ora 11.00, în sala „Theodor Pallady” din cadrul Bibliotecii Academiei Române.

Aici au fost expuse mărci poștale dedicate istoricului, emise pe o perioadă de mai bine de șase decenii, o serie de piese reprezentative din arhiva „Nicolae Iorga“, aflată în patrimoniul Bibliotecii Academiei, documente de arhivă și piese de mobilier din patrimoniul Muzeului Național al Literaturii Române.

Vernisajul a fost deschis de directorul general al Bibliotecii Academiei Române,  prof. ing. Nicolae Noica.

Despre personalitatea istoricului Nicolae Iorga și contribuția lui la evoluția culturii românești au mai vorbit acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte, și prof. univ. dr. Ioan Cristescu, director general al Muzeului Național al Literaturii Române.

Fotot: Romfilatelia


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.