Național Din Arad Învățământ Ultima oră
Arădenii Călin și Raul, în fruntea clasamentului la etapa internațională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – Acadnet 2021
Arădenii Călin și Raul, în fruntea clasamentului la etapa internațională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – Acadnet 2021
15/06/2021 ⋅ 0 comentarii

Informaticienii Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad, Călin-Ștefan Tămaș, din clasa a XII-a B, și Raul-Andrei Floarea, din clasa a X-a B, au obținut rezultatele excepționale la faza internațională a Olimpiadei de Informatică Aplicată - AcadNet 2021. 

Călin-Ștefan Tămaș s-a clasat pe prima treaptă a podiumului, iar Raul-Andrei Floarea pe poziția secundă. 

„Am fost încrezători și voi ne-ați demonstrat, încă o dată, dacă mai era cazul, că rezultatele obținute pe parcursul derulării acestei competiții, începând de la faza județeană, trecând prin regională și națională, atât în acest an școlar, dar și în anii anteriori, apoi și calificarea la etapa internațională, din acest an, nu au fost întâmplătoare. În spatele acestor rezultate stă multă pasiune, dar și multă muncă (parcurgerea unei curricule care depășește cu mult programa școlară, dar care, sigur, le va deschide pe viitor multe oportunități de sudiu și angajare). 

Lui Călin îi urăm succes la bacalaureat și să îi meargă bine în noua postură de student IT-ist (normal!). Îl așteptăm, oricând, la o poveste, mai ales pentru a-i stârni pe colegii lui mai mici, informaticieni, pentru a le transmite și lor microbul pentru Concursul AcadNet. Lui Raul îi dorim să se bucure de vacanța care vine, să-și refacă forțele pentru anul viitor! Felicitări, băieți! Sunteți, ca de obicei, de nota ZECE!”, au scris reprezentanții Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad pe pagina de socializare.  

Elevii arădeni de la info-intensiv au avut de rezolvat atât o parte teoretică, cât și o parte practică, fiecare fiind notată separat. Atât Călin, cât și Raul au obținut cel mai mare punctaj la proba teoretică față de toți concurenții și la o diferență notabilă față de ceilalți. 

Concursul Acadnet se desfășoară, începând cu anul 2008 (informatica este o disciplină mai „tânără” între disciplinele școlare), cu secțiunile Calculatoare și Rețele, iar faza internațională se desfășoară o dată la doi ani.  

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.