Național Cultură Religie Ultima oră
Sfântul Sinod se reunește în ședință solemnă dedicată împlinirii a 30 de ani de la căderea regimului comunist
Sfântul Sinod se reunește în ședință solemnă dedicată împlinirii a 30 de ani de la căderea regimului comunist
14/12/2019 ⋅ 0 comentarii

O şedinţă solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române dedicată împlinirii a 30 de ani de la căderea regimului comunist va avea loc luni, 16 decembrie, de la ora 11,00, la Palatul Patriarhiei, conform basilica.ro.

Evenimentul va fi precedat de slujba parastasului pentru eroii din decembrie 1989, ce va fi oficiată în Catedrala patriarhală, la ora 10,30.

Şedinţa solemnă va fi deschisă de Părintele Patriarh Daniel, care va sublinia importanţa jertfei eroilor din decembrie 1989 pentru recâştigarea şi reafirmarea libertăţii în România.

În continuare, preşedintele "Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici", Octav Bjoza, va susţine un cuvânt în memoria victimelor comunismului din România. Ulterior, va fi lansat volumul "Mărturii şi evocări din lagăre şi închisori: 30 de ani de la căderea comunismului în România marcaţi prin interviuri cu 30 de deţinuţi politici din perioada comunistă".

De asemenea, vor fi prezentate trei filme documentare realizate de TRINITAS TV: "Decretul 410/1959", "Revoluţia din 1989" şi "Mărturisitori ai Ortodoxiei în temniţele comuniste".

Grupul psaltic Tronos al Catedralei patriarhale va susţine un concert de colinde şi cântări pe versurile unor foşti deţinuţi politici.

După încheierea şedinţei solemne a Sfântului Sinod, va avea loc vernisajul expoziţiei intitulate "Publicaţia Vestitorul Ortodoxiei, martor al unui nou început în viaţa Bisericii".

Şedinţa solemnă a Sfântului Sinod va fi transmisă în direct de Radio TRINITAS şi TRINITAS TV ale Patriarhiei Române. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.