Național Ultima oră
Rareş Toader a doborât recordul naţional la aruncarea greutăţii şi s-a calificat la JO de la Tokyo
Rareş Toader a doborât recordul naţional la aruncarea greutăţii şi s-a calificat la JO de la Tokyo
14/06/2021 ⋅ 0 comentarii

După ce la Campionatele Naționale ale seniorilor și tineretului disputate săptămâna trecută, pe cocheta „Cluj Arena”, dinamovistul Rareș Toader egala recordul național la aruncarea greutății (21,06 m), astăzi, elevul antrenorului Sorin Tirichiță a stabilit un nou record. Mai precis, în cadrul unui meeting internațional desfășurat la Brno (Cehia), Rareș a avut o reușită care a măsurat 21,29 m. În acest fel, aruncătorul roș-alb a depășit cu 19 cm standardul de calificare la JO Tokyo 2020, informează Federația Română de Atletism.

Așadar, cu 16 zile înainte de încheierea perioadei în care atleții mai pot să-și asigure un bilet pentru cea mai selectă întrecere sportivă a mapamondului, atletismul românesc numără șapte calificați: Alin Firfirică (aruncarea discului), Florentina Iușco, Alina Rotaru-Kottmann (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime) și Marius Cocioran (50 km marș).


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.