Național Life Ultima oră Externe
Statistici îngrijorătoare de Ziua Mondială a Oceanelor: 90% din populațiile mari de pești sunt epuizate și 50% din recifele de corali, distruse
Statistici îngrijorătoare de Ziua Mondială a Oceanelor: 90% din populațiile mari de pești sunt epuizate și 50% din recifele de corali, distruse
08/06/2021 ⋅ 0 comentarii

Ziua Mondială a Oceanului Planetar este celebrată în data de 8 iunie a fiecărui an.

 „Oceanul: viața și mijloacele de trai” este tema Zilei Mondiale a Oceanelor 2021. 

Scopul Zilei este de a informa publicul despre impactul acțiunilor umane asupra oceanului, de a dezvolta o mișcare mondială de conștientizare și de mobilizare a populației lumii într-un proiect pentru gestionarea durabilă a oceanelor. 

Oceanul produce cel puțin 50% din oxigenul planetei, găzduiește cea mai mare parte a biodiversității pământului și este principala sursă de proteine pentru mai mult de un miliard de oameni din întreaga lume. Oceanul este cheia economiei noastre, aproximativ 40 de milioane de oameni fiind angajați în acest domeniu, până în 2030.

Cu 90% din populațiile mari de pești epuizate și cu 50% din recifele de corali distruse, luăm mai mult din ocean decât poate el susține. Pentru a proteja și conserva oceanul trebuie să creăm un nou echilibru, înrădăcinat în adevărata înțelegere a oceanului și a modului în care umanitatea se raportează la el.  

Sursa: stiri.tvr.ro

Foto: ONU


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.