Național Ultima oră Externe
Cea mai mare expoziţie organizată vreodată peste hotare va fi inaugurată în septembrie, la Madrid
Cea mai mare expoziţie organizată vreodată peste hotare va fi inaugurată în septembrie, la Madrid
03/06/2021 ⋅ 0 comentarii

Cea mai mare expoziţie muzeală organizată vreodată peste hotare, "Tezaure arheologice din România. Rădăcinile dacice şi romane", va fi inaugurată, în septembrie, la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, informează Ministerul Culturii, conform Agerpres.

Ministrul Bogdan Gheorghiu s-a întâlnit marţi, la Madrid, cu ministrul spaniol al Culturii, José Manuel Rodríguez Uribes, în contextul organizării evenimentelor de diplomaţie publică şi culturală desfăşurate în cele două ţări, cu ocazia sărbătoririi, în 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice româno-spaniole.

"Au fost subliniate eforturile depuse de Ambasada României la Madrid pentru coordonarea dialogului între autorităţile spaniole şi române şi pentru facilitarea demersurilor necesare pentru realizarea celei mai mari expoziţii muzeale româneşti, organizate vreodată peste hotare 'Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane'", precizează ministerul.

Expoziţia va fi curatoriată de Muzeul Naţional de Istorie a României.

"Am vizitat, astăzi, Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, Spania, pentru a mă asigura de bunul mers al organizării celei mai mari expoziţii muzeale româneşti făcute vreodată în afara graniţelor ţării. Peste 40 de muzee din întreaga ţară au contribuit la patrimoniul de 764 de exponate care vor forma Expoziţia "Tezaure arheologice din România. Rădăcinile dacice şi romane", ce va fi inaugurată în luna septembrie, având Înaltul Patronaj al preşedintelui României, excelenţa sa Klaus Iohannis, şi al majestăţii sale Regele Felipe al Vl-a al Spaniei", preciza marţi ministrul Bogdan Gheorghiu, într-o postare pe Facebook.

Foto: Bogdan Gheorghiu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.