Național Din Arad Religie Ultima oră
(FOTO) Ce zi, ce mare sărbătoare! Mănăstirea Gai din Arad, luată cu asalt de sărbătoriții zilei: COPIII!
(FOTO) Ce zi, ce mare sărbătoare! Mănăstirea Gai din Arad, luată cu asalt de sărbătoriții zilei: COPIII!
01/06/2021 ⋅ 0 comentarii

1 iunie 2021 – Ce zi, ce mare sărbătoare și ce inedită ”întâmplare”! Copiii, marii sărbătoriți ai zilei, au luat cu asalt Mănăstirea Gai din Arad.  

Inedit, dar deloc întâmplător ”asediu”, pentru că totul a fost organizat de Arhiepiscopia Aradului, care a sărbătorit astăzi copiii atât de frumos, am putea spune fără a greși, cât pentru doi ani. Cât să acopere și anul 2020, când din motivele binecunoscute nu au putut fi organizate astfel de sărbători.  

Astfel, începând cu ora 11.00, ”Ziua copilului în Biserică” a fost așezată sub semnul binecuvântării și rugăciunii înalțate către Dumnezeu de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, pentru ca mai apoi curtea Mănăstirii Gai să fie acoperită de vocile părinților, maicilor, preoților și copiiilor unite într-un înălțător ”Hristos a înviat!”.  

Și cum deja tonul și duhul sărbătorii deja cuprinsese Gaiul, faptul că au urmat povești, cântece, activități sportive și daruri, nu credem că surprinde pe nimeni! 

1 Iunie 2021, Ziua Copilului, Mănăstirea Gai din Arad și o chemare a bucuriei:  

Vino azi, dacă ți-e dor, 
În visul copiilor.
Și-o să guști, dacă mai stai,
Strop din lumea lor de Rai.

E-ntâi iunie și-i zor
Că-i ziua copiilor.
Freamăt, raze, tril și flori,
O feerie de culori.

Cireșul s-a-mbogățit,
Bujorii au înflorit,
Răsfirând mireasma lor,
Doar din drag, copiilor.
 

 
(1 iunie, strop de Rai – Aurora Luchian)
 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.