Din Arad Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Concert Matineu dedicat Zilei Copilului, la Filarmonica Arad
Concert Matineu dedicat Zilei Copilului, la Filarmonica Arad
31/05/2021 ⋅ 0 comentarii
La Filarmonică sărbătorim Ziua copilului prin câteva evenimente pe care le dedicăm micilor melomani, curiozitatea lor și bucuria de a-i avea alături orientând tematica noastră muzicală spre capodoperele universale care le-au fost special destinate.
Simfonia jucăriilor, o partitură fantezie a clasicismului muzical, a cărei paternitate a rămas până astăzi neconfirmată, fiind atribuită pe rând lui Joseph Haydn, apoi fratelui acestuia, Michael, iar ulterior lui Leopold Mozart, ba chiar și unui călugăr austriac, Edmund Angerer, țese o aventură minunată, cu personaje nemaiîntâlnite.
Povestea acestei simfonii vesele și extrem de scurte, în care răzbat sunetele trompetelor și tobelor de jucărie, zgomote de pârâitoare, fluiere ceramice, precum și alte medii acustice din galeria dispozitivelor de zgomot agreate în intimitatea spațiului domestic al secolului al XVIII - lea, poate fi ascultată alături de Carnavalul animalelor, fantezia zoologică creată la sfârșitul secolului al XIX-lea de Camille Saint Saens.
Îi așteptăm în sala noastră de concerte, la matineele noastre cu povești fantastice pe micii prieteni ai muzicii din Târnova (Marți, 1 Iunie 2021, ora 12.00), Conop și Petriș (Miercuri, 2 Iunie 2021, ora 12.00), sala Filarmonicii fiindu-le deschisă însă nu numai lor, ci tuturor celor care vor să li se alăture.
Informații la numărul de telefon: 0730 643695

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.