Național Cultură Ultima oră
Secțiunea istorică din cadrul Bucharest International Film Festival, dedicată Anului Centenar Regele Mihai
Secțiunea istorică din cadrul Bucharest International Film Festival, dedicată Anului Centenar Regele Mihai
28/05/2021 ⋅ 0 comentarii

Cea de-a XVII-a ediție a Bucharest International Film Festival, care va avea loc între 3 - 12 septembrie 2021 aduce o serie de evenimente speciale pentru iubitorii de film. 

Una dintre aceste secțiuni în premieră este cea istorică, dedicată celebrării a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, și este organizată cu sprijinul Casei Regale a României.

 Documentarul "Războiul Regelui" deschide programul aniversar

Dan Drăghicescu, producător asociat al Bucharest International Film Festival 2021, împreună cu Dana Dimitriu-Chelba, inițiatoarea și directorul BIFF, au inițiat în acest an aniversar secțiunea istorică dedicată Regelui Mihai iar în cadrul festivalului va putea fi vizionat filmul cap de afis al acestui centenar, "Razboiul Regelui". Această producție istorică este filmată în cinci tări, în regia lui Trevor Poots, avându-i ca producător executiv pe John Florescu, producător senior pe Viorel Chesaru și producător asociat pe Dan Drăghicescu.

Filmul aduce în prim-plan perioada celui de-al doilea Război Mondial prin ochii Regelui Mihai, ca pe o lecție de istorie. Alături de "Maria, inima României", documentar despre Regina Maria și Primul Război Mondial, "Războiul Regelui" a fost inclus într-un program educațional prin primul turneu istoric național iar aceste două filme documentare acoperă perioada istoriei moderne a României până în anii '47 și începutul erei comuniste în România.
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.