Național Externe
Prim-ministrul Albaniei a acordat salvatorilor români Medalia de aur de apreciere profesională
Prim-ministrul Albaniei a acordat salvatorilor români Medalia de aur de apreciere profesională
13/12/2019 ⋅ 0 comentarii

Ca urmare a tragicului eveniment produs în Albania luna trecută a anului curent, țara afectată de un seism cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter și în urma reacției prompte a României în trimiterea unei echipe de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în zona afectată, astăzi, 12 decembrie, în semn de recunoștință pentru spiritul de sacrificiu al salvatorilor români, domnul Edi Rama, Prim-ministrul  Albaniei, a acordat echipei de căutare-salvare a României Medalia de aur de apreciere profesională, informează Departamentul pentru Situații de Urgență. 

Motivația domnului Prim-ministru în contextul acordării acestei onorante distincții României se prezintă astfel:

"Se acordă României Medalia de aur de apreciere profesională pentru angajamentul extraordinar în căutarea-salvarea vieților celor afectați de cutremurul din 26 noiembrie 2019 precum și pentru spiritul de sacrificiu arătat de fiecare membru al echipei venite în sprijinul oamenilor la nevoie, în condiții profesionale și umane extraordinare. "

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.