Național Din Arad Ultima oră
Dirijorul Pedro Negrescu a încetat din viață la doar 52 de ani
Dirijorul Pedro Negrescu a încetat din viață la doar 52 de ani
24/05/2021 ⋅ 0 comentarii

Colaborator vechi al Filarmonicii arădene, Petronius (Pedro) Negrescu a murit duminică, 23 mai, la vârsta de 52 de ani.

Pedro Negrescu, pe numele real Petronius Aciocârlănoaei, s-a născut în 25 aprilie 1969, la Tecuci. A fost  contrabasist de jazz și dirijor de muzică clasică. În ultima perioadă a fost dirijor ai Filarmonicii de Stat Arad.

Ca dirijor, a susținut concerte cu orchestrele Filarmonicilor din: Arad, Timișoara, Cluj, Bacău, Botoșani, Iași, a Teatrului Muzical „N. Leonard” din Galați, și a Teatrului de Operetă din Kiev.

Ca muzician de jazz, a susținut numeroase concerte, realizând foarte multe înregistrări de radio și de televiziune. Este autorul a trei albume proprii și totodată autor al unor muzici de teatru și film.

A fost regizor la Opera din Constanța, profesor de muzică de cameră la Liceul de Artă din Constanța, dirijor al orchestrei de cameră „Con Anima” din Arad. A fost profesor la Universitatea de Arta Teatrală din Targu Mureș, Facultatea de Muzică.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.