Național Din Arad Ultima oră
Salvatorii noștri, din apă și din foc
Salvatorii noștri, din apă și din foc
12/12/2019 ⋅ 0 comentarii

Sunt momente în care timpul se oprește, se ”salvează” în gesturi unice ale pelerinilor pe calea lui pentru ca mai apoi să ni se dăruiască sub forma unui pansament pentru zilele în care nu mai găsim răspuns vremurilor. 

Să fie câțiva ani de când Inspectoratul pentru Situații de Urgență, dorind să celebreze nașterea lui Mihai Eminescu, posta în mediul online o poză. Nu una oarecare ci una menită a avea cel mai de bun augur impact emoțional: doi pompieri care salvau dintr-o casă distrusă de inundații un tablou care îl înfățișa pe geniul poeziei românești. 

Și nu puține au fost momentele în care imaginea celor doi salvatori purtându-l pe brațe pe Eminescu, printr-o apă care le ajungea până la brâu, a oferit ”odihnă” și a plămădit ”nădejde”. 

Desigur, fără de tăgadă ne este și ne va fi recunoștința  așezată în fața oricărei imagini cu ei în postura de salvatori. Însă o astfel de imagine, salvând ce pentru mulți ar fi de negândit spre salvare, este exact ”Altceva-ul” de care avem nevoie. 

Ieri, 11 decembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad posta o imagine pe care am asociat-o instantaneu cu imaginea salvatorilor din apă. 

”Am salvat și tricolorul!”

”Știm, e un clișeu, dar credem ca imaginea aceasta face mai mult de o mie de cuvinte.

Ieri pe la miezul nopții, incendiul de la Curtici a fost lichidat după aproape patru ore de eforturi deosebite în conditii dificile.

Pompierii Detașamentului Arad și-au făcut din nou datoria, nu au dat nici un pas înapoi reușind sa stingă incendiul în limitele găsite, adică fără ca acesta să se propage la întreaga clădire sau la cele învecinate.

Imaginile de la postările despre incendiu și cele din mass-media spun totul.

În sprijinul nostru au venit ca întotdeauna colegii de la SVSU Curtici și SVSU Macea și ca întotdeauna au fost la înălțime.

Omul din imagine, este Silviu Mihăilă, polițist iar în timpul liber pompieri voluntar la SVSU Curtici, și un prieten al nostru despre care am mai vorbit. Aseară a dovedit din nou că are România, tricolorul și tot ce e legat de simbolurile naționale in suflet. A insistat să nu lase tricolorul în flăcări. Unul din salvatorii Detașamentului Arad l-a coborât de pe clădire iar Silviu, cu drag l-a luat acasă...”, transmiteau reprezentații ISU Arad. 

Silviu Mihăilă, polițist și pompier voluntar în timpul liber și un gest pentru care nu putem decât să îi fim recunoscători.

Cel mai probabil, când imaginile salvatorilor noștri, din apă și din foc, vor deveni un crez personal al fiecăruia dintre noi, vom ști că lucrurile se vor fi așezat pe făgașul normal pentru noi ca popor. Până atunci, însă, ne ”odihnim” în gesturile lor cu nădejdea ca fiecare în parte și toți împreună să dăm, cândva, viață mesajului din spatele imaginilor cu ei salvându-l pe Eminescu și salvând tricolorul. 

”Viitorul și trecutul

Sunt a filei două fețe,

Vede-n capăt începutul

Cine știe să le-nvețe...” (Glossă, Mihai Eminescu)

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.