Național Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Însemnul de Onoare „Semper Fidelis Patrie” acordat cu ocazia Zilei Regalității, Casei Regale a României și Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei
Însemnul de Onoare „Semper Fidelis Patrie” acordat cu ocazia Zilei Regalității, Casei Regale a României și Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei
12/05/2021 ⋅ 0 comentarii

Comunicat de presă. În cadrul manifestarilor dedicate Zilei Regalității, desfășurate în București, marți, 10 mai 2021, am avut deosebita plăcere de a acorda Însemnul de Onoare Semper Fidelis Patrie al Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. Însemnul de onoare a fost înmânat  d-lui Gl. br. (r.) Eugen Porojan, Aghiotant regal, Majestatea Sa sărbătorind în acest an Ziua Regalității, la Castelul regal de la Săvârșin. Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” promovează tradiţiile istorice și militare românești, cultivarea respectului faţă de ostaşii armatei române și armatelor străine, care, cu cinste, curaj şi sacrificiu, şi-au făcut datoria faţă de patria lor, promovarea valorilor umaniste, cunoașterii istoriei și păstrarea în memoria posterității a personalității Regelui Ferdinand I. 

Însemnul de onoare „Semper Fidelis Patriae” a fost acordat în cadrul ceremoniei omagiale din Piața Palatului Regal și conducerii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, precum și d-lui Gl. br. (r.) Eugen Porojan, Aghitant regal. Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a tradiţiilor istorice ale armatei române, își propune să creeze punți în timp și spațiu, între trecut și prezent, atât de necesare generațiilor de astăzi pentru cultivarea identității naționale, prin participarea cu uniforme, echipament și accesorii de epocă, la evocări omagiale, acţiuni de comemorare, reconstituiri istorico-militare, proiecte educaționale, defilări, organizarea unor gărzi de onoare, prezentări de uniforme și mânuiri de arme.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.