Național Din Arad Religie Ultima oră
Pelerinii, din nou pe Calea Prislopului. Mănăstirea și-a sărbătorit astăzi hramul istoric
Pelerinii, din nou pe Calea Prislopului. Mănăstirea și-a sărbătorit astăzi hramul istoric
08/05/2021 ⋅ 1 comentarii

După un an de încercare și la un an distanță de sărbătorirea hramului Sfânt Ioan Evanghelistul, hramul istoric al Mănăstirii Prislop, când participarea credincioșilor nu a fost permisă, astăzi, 8 mai 2021, pelerinii au luat din nou Calea Prislopului. 

Liniștea, verdele unic pe care Prislopul îl îmbracă în fiecare primăvară, ”Sfântul Ardealului” și maicile care odihnesc în poieniță, cărarea spre Peșterea Sfântului Ioan de la Prislop, istoria locului și toată încărcătura duhovnicească a vizitării acestui colț de rai fac ca fiecare zi să fie îmbrăcată în sărbătoare. Însă cu atât mai mare sărbătoarea astăzi cu cât este ziua de prăznuire a ocrotitorului spiritual al locului, Sfântul Evanghelist Ioan, un uriaș al vieții după voia lui Dumnezeu, un pisc de înălțimea căruia altul mai mare nu se află, vulturul vederii, gândirii și trăirii creștine”, după cum îl descria Părintele Ilarion V. Felea. 

Liturghia sărbătorii Prislopului a fost, cum altfel decât arhierească, fiind săvârșită de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, alături de Preasfinția Sa slujind Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, informează Episcopia Devei și Hunedoarei.  

Pelerinii, astăzi, din nou pe Calea Prislopului... unii cu pașii, alții cu gândurile și inimile. 

HRISTOS A ÎNVIAT!


Foto: Episcopia Devei și Hunedoarei  și Mark Georg

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

08.05.2021 18:49
Larisa Horgos
Multumim ca ne-ati deschis calea pe care sa mearga azi, la Prislop, si gandurile noastre, ale acelora care suntem departe...
Parintele Arsenie sa ne ajute!