Național Din Arad Social Life Ultima oră
Copiii de azi pentru România de mâine. Povestea Ralucăi din Nermiș, voluntar la doar 11 ani
Copiii de azi pentru România de mâine. Povestea Ralucăi din Nermiș, voluntar la doar 11 ani
11/12/2019 ⋅ 0 comentarii

Raluca Dragoș, din Nermiș, o bucurie de copil! Pentru părinți, pentru profesori, pentru oricine ar ajunge să o cunoască.

Povestea bucuriei

Când un copil de doar 10 ani se hotărăște să își doneze economiile pentru a ajuta pe cei care din cauza lipsurilor materiale au încetat să zâmbească, ești impresionat, te emoționezi și te întrebi cum ar arăta ziua de mâine cu mai mulți astfel de copii astăzi.

Asta se întâmpla pe la jumătatea lunii martie 2019, când Raluca, fără să stea prea mult pe gânduri, aflând de la mama ei despre Campania ”Hrănește un suflet” inițiată de Alexandra Timar, a reacționat cum nu mulți ar face-o: și-a luat toate economiile și împreună cu mama ei au mers și au cumpărat alimente și dulciuri pentru copiii și bunicii care așteptau un semn de bine înainte de Paște. 

Cum pe un astfel de copil simți nevoia să îl îmbrățișezi nu doar cu cuvintele și cu gândurile, până la prima noastră întâlnire a fost doar un pas. Frumos chip, minunat suflet, grozavă modelare a părinților ei, Mădălina și Ciprian. 

A fost gestul din martie unul singular? 

Nici gând! Pentru că odată inițiată Campania de Crăciun a Alexandrei Timar, Raluca, ajunsă acum deja la 11 ani, a venit cu răspunsul pe care, noi cel puțin, ni-l doream. Ni-l doream pentru că participând în continuare la acțiunile de voluntariat ne-a oferit șansa ca pe lângă emoție să ne putem gândi cu nădejde de bine spre viitor!

La doar 11 ani, ”Moș Nicolae” pentru alți copii și bunici

Dacă în ziua de 6 decembrie, Moș Nicolae, Sfântul Nicolae a avut un motiv să zâmbească bucuros, cu siguranță el a fost dat de echipa de voluntari, care a străbătut satul Buhani și împrejurimile pentru a împărți zâmbete copiilor și bunicilor. 

”Am cunoscut-o, în sfârșit, și personal pe Raluca. Rar mi-a fost dat să fiu în preajma unui copil atât de serios, implicat, empatic și atât de bine educat. Și-a luat foarte în serios rolul de voluntar... a umblat o zi întreagă pe teren fără să se plângă de oboseală sau frig. Ba mai mult, a fost tot un zâmbet și s-a comportat atât de natural încât îți dădea impresia că știe pe toată lumea”, ne-a mărturisit sufletul acestei Campanii, Alexandra Timar. 

Că lucrurile au stat chiar așa cu ”Moș Nicolae” de doar 11 ani, avea să ne confirme și mama Ralucăi care, în mod deosebit, a ținut să ne mărturisească uimirea fiicei sale de a fi împărțit daruri alături de un preot care cunoștea fiecare familie în parte, cu toate poveștile, bucuriile și neputințele ei. Este vorba de Părintele Vali Herbei, preot la Parohia Ortodoxă Română Buhani, Arad, un obișnuit și prieten al unor astfel de acțiuni. 

”Toată seara, după ce ne-am întors de la Buhani, nu ne-a povestit altceva decât despre cât de bucuroasă a fost că a reușit să meargă să împartă daruri chiar de Moș Nicolae, alături de oameni atât de plini de viață. S-a bucurat mult să o cunoască pe Alexandra și a rămas total impresionată de Părintele Vali care cunoștea tot satul, fiecare familie, absolut tot despre fiecare, astfel încât când ajungea la familia respectivă ea deja îi simțea ca fiind ai ei. Sunt mândrii de Ralu... am un milion de motive să o iubesc mai mult decât orice pe lumea asta”, ne-a spus Mădălina Dragoș, mama Ralucăi. 

O altfel de relație profesor-elev

Cum în astfel de cazuri, bucuriile atrag bucurii, nu mică ne-a fost plinirea sufletească  aflând că cea alături de care participă astăzi la acțiunile de voluntariat o meditase cândva la Engleză pe Raluca. Așa profesor, așa elev!


”Când am cunoscut-o pe Raluca era un bondocel de fetiță, cam de vârsta fiului meu acum(n.r. fiu care a participat de altfel, alături de mama sa la acțiunea din Buhani). Ne-am conectat din prima, atât cu ea cât și cu mama ei. Acei oameni care îți intră în inimă din prima clipă și pe care nu îi mai scoți niciodată de acolo. În urmă cu trei ani m-am alăturat campaniilor Alexandrei Timar așa timid ca un copil care face primii pași în viață. Apoi am început să promovez campania și pe rețelele de socializare. Atunci a fost prima clipă în care Raluca a decis ca din economiile ei să doneze pentru bătrânii și copiii din campanie. Și de atunci nu s-a mai oprit, în acest an donând pentru nu mai puțin de zece bătrâni. Anul acesta a dorit să participe cu noi la împărțirea darurilor de Moș Nicolae și prin frig a mers cu noi și a oferit zâmbete și voie bună în fiecare casă în care a intrat. Sunt profund impresionată de felul în care Mădălina și Ciprian au reușit să o educe pe Raluca. Dincolo de participările la campanie care întrec orice așteptare pe care un adult o poate avea de la un copil, Raluca este un copil minunat pe toate planurile. O adolescentă cu mult bun simț, care nu întrerupe conversațiile adulților, care are încă acea rușine în privire atunci când interacționezi prima dată cu ea. Rușine care, din păcate, dispare tot mai mult din ochii adolescenților noștri. Este minunată, o ador și tot ce îmi doresc de la viitor este ca atunci când fetița mea va crește mare să fie o Raluca!, ne-a mărturisit Oana Boloș, voluntar în Campaniile de Crăciun ”Adoptă o scrisoare” și ”Crăciun pentru bunici”. 

Copiii de azi pentru România de mâine

Deloc întâmplătoare alegerea primei părți a titlului. Și știți de ce? Când am întrebat-o astăzi la telefon pe Raluca ce o determină să participe la acțiunile de voluntariat ne-a dat un răspuns care ne-a uimit și bucurat deopotrivă, atât pe noi cât și pe mama ei (a cărei reacție am auzit-o pe fundal): ”Îmi place, mă bucură mult să ajut oamenii atât cât pot eu. Vreau ca lumea să vadă că mai sunt și oameni buni care pot face o Românie mai bună”

”O Românie de mâine mai bună” plăsmuită astăzi de un copil de 11 ani!

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.