Național Din Arad Social Religie Ultima oră
Gest de suflet în ziua de Paști! Corul psaltic ”Sfântul Ioan Damaschin” a vestit Învierea la spitalele din Arad
Gest de suflet în ziua de Paști! Corul psaltic ”Sfântul Ioan Damaschin” a vestit Învierea la spitalele din Arad
02/05/2021 ⋅ 0 comentarii

Astăzi, 2 mai 2021, în Ziua Învierii Domnului, Corul psaltic ”Sfântul Ioan Damaschin” a vestit Învierea cadrelor medicale și celor aflați pe patul de suferință în spitalele arădene.  

Este, da, un gest de suflet, un gest care contează, un gest care luminează, dar care mai presus de toate vorbește faptic despre jertfă și dragoste. Asta pentru că în timp ce fiecare dintre noi am stat, stăm și ne bucurăm de familiile noastre, în zi de mare sărbătoare, ei, coriștii adunați sub ocrotirea Sfântului Ioan Damaschin, și-au rupt din timp și suflet pentru a merge să ducă vestea Învierii acolo unde este mai mare nevoie de ea: în spitale. 

Astfel, începând cu ora 15.00, respectând normele sanitare de protecție, s-au grijit ca ”HRISTOS A ÎNVIAT” să umple de bucurie și nădejde sufletele încercate. Iar cei care i-au auzit măcar o dată cântând... știu că ei nu doar cântă, ci fac o călătorie tainică până sufletele celor cărora se adresează.  

Iar cei cărora le-au spus astăzi că HRISTOS A ÎNVIAT au fost cei din Spitalul Județean, Pediatrie I și II, Spitalul Municipal și Spitalul TBC Grădiște, acolo unde candelele, Sfânta Lumină și Paștile dăruite cadrelor medicale au întregit bucuria zilei. 

Și deși am vrea, poate, să spunem că este o inițiativă inedită, nu este deloc așa, pentru că acțiunile de aceste gen nu le sunt deloc străine, psalții arădeni făcând o obișnuință în a sădi binele acolo unde este nevoie de el. 

E bine când ne obișnuim cu binele.   

HRISTOS A ÎNVIAT! 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.