Național Ultima oră
Astăzi este ziua lor, Ziua Veteranilor de Război! ”O zi la fel de importantă ca Ziua Națională”
Astăzi este ziua lor, Ziua Veteranilor de Război! ”O zi la fel de importantă ca Ziua Națională”
29/04/2021 ⋅ 0 comentarii

Astăzi este ziua lor, ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI! ”O zi la fel de importantă ca Ziua Națională”, după cum atât de frumos au scris reprezentanții MApN, în această dimineață, pe pagina de socializare. 

”O zi în care trebuie să ne amintim că pământul românesc e udat cu mult sânge, că fiul cuiva nu s-a mai întors niciodată acasă, pentru ca România să rămână "acasă" pentru milioane de români.
Generațiile care au apărat cu pieptul fiecare centimetru de Românie ne-au predat de mult ștafeta și ne privesc cum ducem mai departe numele țării scăldat în sângele fraților care nu s-au mai întors niciodată la casa și familiile lor.
Cu viața și libertatea lor au cumpărat viața în libertate pe care o avem astăzi. Să nu uităm că nimic nu e gratis. Și România a plătit scump pentru onoarea de a fi român. 
Azi mulțumește-i unui veteran că a renunțat la tot ce avea, ca să ai tu ce el nici nu visa.” - MApN
La 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.  

Acţiunile dedicate Zilei Veteranilor de Război includ şi transmiterea în direct, în seara zilei de joi, pe pagina de Facebook a MApN, a Deniei celor 12 Evanghelii de la Biserica Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", la finalul căreia preotul militar va transmite un mesaj veteranilor de război.

De asemenea, ceremonii similare se vor desfăşura, pe parcursul lunii aprilie, în ţară şi în străinătate, la opere comemorative, cimitire şi monumente care omagiază sacrificiul militarilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial.

Totodată, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, cu sprijinul cadrelor militare din judeţele Alba, Mureş şi Vâlcea şi al voluntarilor, membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil, derulează, în lunile aprilie şi mai, activităţi de îngrijire a unor morminte şi opere comemorative ale eroilor şi veteranilor de război.

Distribuirea pachetelor către veteranii de război, în cadrul acţiunii organizate împreună cu Asociaţia "Alături de Eroi", se va desfăşura până vineri. Echipele de distribuire a cadourilor în ţară sunt compuse din personal al unităţilor militare din principalele garnizoane, sprijiniţi de voluntari, membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil. Membrii echipelor vor fi testaţi pentru depistarea COVID-19 cu ajutorul unor teste rapide antigen puse la dispoziţie de către organizatori, arată ministerul.

Foto: M.m. IV Bogdan PANTILIMON/BIRP, Statul Major al Forțelor Aeriene

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.