Național Cultură Ultima oră
Concert dedicat memoriei victimelor COVID-19, transmis online de Opera Națională
Concert dedicat memoriei victimelor COVID-19, transmis online de Opera Națională
29/04/2021 ⋅ 0 comentarii

Opera Naţională Bucureşti va transmite online, sâmbătă, de la ora 19,00, "Messa da Requiem" de Giuseppe Verdi, concert dedicat memoriei victimelor COVID-19.
Din distribuţia concertului, o lucrare vocal-simfonică pentru patru solişti, cor şi orchestră, fac parte Irina Iordăchescu (soprană), Antonela Barnat (mezzosoprană), Daniel Magdal (tenor) şi Marius Boloş (bas).

Interpretează Orchestra şi Corul Operei Naţionale Bucureşti, la pupitrul dirijoral urmând a se afla maestrul Tiberiu Soare, director artistic al ONB.

Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore.

Bilete sunt disponibile pe https://tickets.operanb.ro/.

Una dintre cele mai importante lucrări vocal-simfonice ale lui Giuseppe Verdi, "Messa da Requiem" a fost interpretată pentru prima dată, conform dorinţei categorice a compozitorului, la Domul San Marco, la un an de la moartea dramaturgul şi romancierului Alessandro Manzoni, pe 22 mai 1874, sub conducerea sa muzicală.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.