Național Din Arad Învățământ Ultima oră
Îl cheamă Tudor Lile, este elev la ”Moise Nicoară” și a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie
Îl cheamă Tudor Lile, este elev la ”Moise Nicoară” și a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie
26/04/2021 ⋅ 0 comentarii

Îl cheamă Tudor Lile, este elev la ”Moise Nicoară și a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie! 

Tudor Lile, din clasa a XII-a E de la Colegiul Național ”Moise Nicoară”, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie ”D.I. Mendeleev”, desfășurată în perioada 21-26 aprilie. Olimpiada a fost organizată de departamentul de chimie al Universității Lomonosov din Moscova și s-a desfășurat online. 

”Tudor s-a depășit pe sine, după ce, în urmă cu doi ani, în 2019, marca o premieră pentru Arad, obținând argint la olimpiada de la Sankt Petersburg, precum și la cea de la Paris. Profesorul de la clasă este Dan Rotariu, iar cei cei doi mentori pentru această participare la olimpiadă au fost prof. Daniela Bogdan de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București și prof. Mihaela Matache de la Universitatea din București. Felicitări lui Tudor și prof. Dan Rotariu, care reprezintă nu numai Colegiul Național ”Moise Nicoară” în lume, ci și Aradul și România!”,  au scris reprezentanții Colegiului Național ”Moise Nicoară” din Arad, pe pagina de socializare. 

Lotul românesc la ediția de anul acesta a Olimpiadei Internaționale de Chimie ”D.I. Mendeleev” a obținut patru medalii de aur (Raul Mircea Bodrogean, din București, aur absolut; Tudor Lile, Arad, aur; Ștefan Dimitriu, din Brașov, aur, Alexandru Cătălin Dianu, din București, aur) și două medalii de bronz (Vlad Iova, din Oradea și Teodor Pădureanu, din Bacău).  

România va fi reprezentantă de un lot restrâns la Olimpiada Mondială de Chimie din Japonia, care se va desfășura tot online. ”Pentru a participa, Tudor va mai trece printr-o etapă de selecție.”a mai anunțat CN ”Moise Nicoară”. 

 

Foto: Facebook / Liceul Moise Nicoară 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.