Național Din Arad Social Ultima oră
Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți! Campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare continuă și în acest an
Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți! Campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare continuă și în acest an
23/04/2021 ⋅ 0 comentarii

În perioada martie 2021 – ianuarie 2022, Inspectoratul de Poliție al Județului Arad, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu Serviciului Județean de Poliție Transporturi Arad, continuă campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare, „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”. 

Din nefericire, tendința de a face un „seflie” pe tren aduce cu sine consecințe grave, prin creșterea riscului de a suferi vătămări corporale produse prin electrocutare. O persoană care urcă pe un tren, chiar și dezafectat, intră în câmpul electric existent între acoperiș și linia de înaltă tensiune și se poate produce un arc electric, care presupune electocutarea cu 27 000 de volți.

În vederea prevenirii acestui tip de accident, care are drept cauză necunoașterea/ignorarea  pericolului reprezentat de apropierea de rețeaua de înaltă tensiune, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad-Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu cei ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Arad  au desfășurat o activitate preventivă,  în zona Gării din orașul Arad.

Polițiștii au dialogat cu persoanele tinere, care au fost informate despre particularitățile rețelei electrice de înaltă tensiune și  pericolul electrocutării la care se expun din  dorința de a se fotografia într-o ipostază inedită. Au fost promovate de asemenea materialele  acestei campanii prin  afișarea în locuri vizibile.  

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.