Din Arad Ultima oră
Încă un tramvai Imperio a ajuns la Oradea
Încă un tramvai Imperio a ajuns la Oradea
21/04/2021 ⋅ 0 comentarii

Marți, 20 aprilie, a ajuns la Oradea al treilea tramvai Imperio din cele zece prevăzute să sosească în acest an de la Arad, informează bihon.ro.

Conform procedurilor folosite și pentru garniturile livrate deja, tramvaiul va fi supus unor probe de anduranță pe traseu, după care în cca o săptămână va deservi călătorii alături de celelalte garnituri.

Tramvaiul face parte din cel de-al doilea lot de 10 tramvaie Imperio cumpărat de municipalitate.

Primăria Oradea a semnat contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie în 2018, cu Societatea Astra Vagoane Călători SA, valoarea contractului fiind în valoare de 148,8 milioane lei lei fără TVA, adică 7,4 milioane lei fără TVA per tramvai.

„Primele zece tramvaie au sosit anul trecut, tramvaiul 11 a fost livrat în 23.03.2021, tramvaiul al 12-lea a fost livrat în 26.03.202, iar ultimele 7 tramvaie vor fi livrate în perioada aprilie – septembrie 2021. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98%, iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%.

Până în luna septembrie 2021 vor sosi toate cele 20 de tramvaie achiziționate prin acest contract. Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele sunt prevăzute cu podea coborâtă 100% şi cu instalaţii de validare/taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing.

Tramvaiele sunt eficiente din punct de vedere energetic și recuperează energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie”, transmite Primăria prin comunicat de presă, conform aceleiași surse.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.