Religie Ultima oră
Sfântul Nectarie de la Eghina, 60 de ani de la canonizare
Sfântul Nectarie de la Eghina, 60 de ani de la canonizare
20/04/2021 ⋅ 0 comentarii

În data de 20 aprilie 1961, la peste patruzeci de ani de la moarte, cinstirea episcopului Nectarie de la Eghina devenea oficială în Biserica Ortodoxă.

Sinodul Patriarhiei Ecumenice, sub conducerea Sanctității Sale Atenagoras, a decis canonizarea ierarhului taumaturg sub numele de Sfântul Părinte Nectarie, Mitropolit de Pentapole, cu zi de cinstire în 9 noiembrie.

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, este unul dintre cei mai iubiți sfinți din Grecia, dar și de la noi din țară.

”Pe cel născut în Silivria şi ocrotitorul Eghinei, pe acela ce s-a arătat în vremurile din urmă prieten adevărat al virtuţii, pe Sfântul Ierarh Nectarie să-l cinstim cei credincioşi ca pe un Dumnezeiesc slujitor al lui Hristos, că izvorăşte bogate vindecări celor ce cu evlavie strigă: Slavă lui Hristos, Celui Ce te-a proslăvit! Slavă Celui Ce minunat te-a arătat! Slavă Celui Ce prin tine lucrează tuturor tămăduiri!” - Tropar

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.