Național Din Arad Ultima oră
Rudăria, o adevărată bijuterie a arhitecturii populare ţărăneşti. Morile de apă vor fi reparate de Asociaţia ”Acasă în Banat”
Rudăria, o adevărată bijuterie a arhitecturii populare ţărăneşti. Morile de apă vor fi reparate de Asociaţia ”Acasă în Banat”
16/04/2021 ⋅ 0 comentarii

Asociaţia "Acasă în Banat" continuă demersurile de valorificare a patrimoniul mulinologic din judeţul Caraş-Severin, mai ales a morilor de apă, în cadrul proiectului "Hai la Rudăria!". Asociația își dorește să o transforme într-o destinaţie turistică mult mai atractivă decât este acum.

"Rudăria este o adevărată bijuterie a arhitecturii populare ţărăneşti, însă nu este pusă în valoare aşa cum trebuie. Astăzi, turiştii vizitează doar şase-şapte dintre cele 22 mori pentru că nu ştiu cum să ajungă la celelalte. Stau o oră - două, după care urcă în maşini şi pleacă. Noi ne propunem să introducem toate cele 22 de mori în circuit, să oferim posibilitatea turiştilor să le viziteze pe toate, să facă drumeţii pe jos sau cu bicicleta, să descopere satul şi oamenii, să cumpere produsele locului şi să aibă toate motivele să rămână peste noapte la pensiunile din sat", a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei "Acasă în Banat", Radu Trifan, într-o conferinţă de presă.

În cadrul proiectului „Hai la Rudăria” vor fi organizate trei acțiuni cu voluntari, iar prima va avea loc în perioada 14-16 mai 2021, la Eftimie Murgu, județul Caraș Severin. 
”Hai și tu! Vom face curățenie în albia râului, vom amenaja traseul turistic, vom face lucrări de întreținere la morile de apă, vom monta indicatoare, vom participa la ateliere de morărit și panificație, ghidaj turistic și multe altele. Așadar, Hai la Rudăria! între 14 și 16 mai!”, au scris reprezentanții Asociației ”Acasă în Banat” pe pagina de socializare. 
Pentru înscrieri intră AICI


Foto: Facebook / Asociația Acasă în Banat

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.