Național Ultima oră
Emisiunea Romfilatelia de Sfintele Paşti 2021, ilustrată cu icoane de pe catapeteasma Catedralei Naţionale
Emisiunea Romfilatelia de Sfintele Paşti 2021, ilustrată cu icoane de pe catapeteasma Catedralei Naţionale
05/04/2021 ⋅ 0 comentarii

Mai multe icoane de pe catapeteasma Catedralei Naţionale sunt ilustrate în cea mai nouă emisiune de mărci poştale marca Romfilatelia: „Sfintele Paşti 2021”.

Emisiunea filatelică, ce prezintă momente cruciale din viața lui Iisus Hristos – Intrarea în Ierusalim, Cina cea de taină și Învierea – va fi introdusă în circulaţie, vineri, 2 aprilie 2021.

Cele două timbre ale emisiunii de mărci poștale, cu aceeași valoare nominală de 2 lei, ilustrează icoanele Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim și Învierea.

Pe timbrul coliței dantelate a emisiunii, cu valoarea nominală de 31,50 lei, este redată icoana Cina cea de taină.

„Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 267 de exemplare și este echipat cu blocul filatelic special cu trei timbre nedantelate (conținând cele două timbre ale seriei și timbrul coliței), precum și cu un carton filatelic pe care sunt expuse cele două timbre dantelate ale seriei, alături de ștampila „prima zi” aplicată în clar, cu folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 267”.

„Icoanele Intrarea Domnului în Ierusalim, Cina cea de taină și Învierea Domnului, ilustrate în acest album filatelic, se regăsesc pe catapeteasma Catedralei Mântuirii Neamului”, precizează Romfilatelia în comunicatul transmis redacţiei. 

Romfilatelia a mulţumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru „sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale”.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.