Național Ultima oră
171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române și 171 de stejari plantați în ”Pădurea Veteranilor” de la Techirghiol
171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române și 171 de stejari plantați în ”Pădurea Veteranilor” de la Techirghiol
03/04/2021 ⋅ 0 comentarii

Sărbătorită în fiecare an la 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei Române marchează data la care, în anul 1850, domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi", potrivit site-ului oficial al Jandarmeriei Române, www.jandarmeriaromana.ro.

La 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, mai mulți jandarmi și veterani militari, împreună cu elevi și locuitori ai orașului Techirghiol, au plantat 171 puieţi de stejari la Techirghiol, dintre care, o parte  în ”Pădurea Veteranilor”.

La activitate, alăuri de jandarmi și veterani militari, elevi ai Liceului Techirghiol și locuitori ai orașului,  au participat domnul Silviu Iulian Coșa , prefectul Județului Constanța, domnul Sorin MIHAI, inspectorul general  Inspectoratul Școlar Județean Constanța, domnul Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol. Vom continua! 🇷🇴🌲🌳🌴La multi ani, Jandarmeria României! Si felicitări pentru ce ati facut astazi, la Techirghiol! O mică "padure" pentru generațiile viitoare...”, au transmis reprezentanții Veteranilor.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.