Național Cultură Ultima oră
”Ferdinand și Maria: un destin comun, România Mare” - expoziție la Muzeul Național Cotroceni
”Ferdinand și Maria: un destin comun, România Mare” - expoziție la Muzeul Național Cotroceni
22/03/2021 ⋅ 0 comentarii
În contextul aniversării a 30 de ani de existență ca spațiu memorial în peisajul cultural românesc, Muzeul Național Cotroceni a lansat expoziția - omagiu „Ferdinand și Maria: un destin comun, România Mare”. 
Îmbinând într-o manieră accesibilă și creativă informațiile istorice cu viziunea personală a unor tineri artiști, proiectul parcurge fascinanta poveste a unor destine regale. Expoziția prezintă genealogiile familiilor Romanov, Saxa-Coburg și Gotha și Hohenzollern-Sigmaringen, reușind astfel să familiarizeze publicul cu originea și gradele de rudenie ale personalităților prezentate.
Portretele prezentate în expoziție sunt realizate de tineri artiști români: Oana-Alexandra Achiței, Georgiana Chițac, Alexandra-Elena Ciocan, Ana-Maria Gălețeanu, Ana-Alexandra Hochreiter, Alexandru Săvescu, Zelmira Szabo și Traian Țamuris.
Expoziția este deschisă publicului în perioada 19 martie – 18 aprilie 2021, de luni până duminică, în intervalul orar 9.00-16.00, cu programare prealabilă la telefon 021.317.31.07 / 0725.518.318 sau pe adresa de email vizitare@muzeulcotroceni.ro. 

Foto: Facebook / Muzeul Național Cotroceni

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.