Național Ultima oră
Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se alătură Grupării Navale Permanente a NATO SNMCMG-2
Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se alătură Grupării Navale Permanente a NATO SNMCMG-2
25/02/2021 ⋅ 0 comentarii

Dragorul Maritim "Locotenent Lupu Dinescu" (DM-25) a părăsit joi Portul Militar Constanţa, pentru a desfăşura misiuni de asigurare a securităţii colective a NATO, în Marea Neagră, ca parte a Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), pentru o perioadă de trei săptămâni, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit sursei citate, navele grupării NATO vor participa, în perioada 26 februarie - 6 martie, la exerciţiul Poseidon 21, organizat de Forţele Navale Române (FNR), primul exerciţiu multinaţional întrunit din anul 2021, desfăşurat în Marea Neagră, la care participă peste 700 de militari români şi străini, care vor utiliza 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenţie pirotehnică şi un robot subacvatic telecomandat.

Pentru actuala misiune, DM-25 Locotenent Lupu Dinescu, aflat sub comanda locotenent-comandorului Ionuţ Diaconu, are un echipaj format din 71 de militari, dintre care două femei, care au fost testaţi prin tehnici RT-PCR pentru COVID-19 şi, înainte de ambarcare la bordul navei, toate spaţiile interioare au fost dezinfectate.

Gruparea NATO SNMCMG-2 este alcătuită din nava-comandant TCG "Sokullu Mehmet Paşa" (Turcia), dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" (România), vânătoarele de mine ESPS "Tajo" (Spania) şi TCG "Ayvalik" (Turcia).

Foto: Forțele Navale Române

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.