Religie Ultima oră Externe
Unul dintre cei mai importanți scriitori englezi în viață s-a botezat ortodox la o mănăstire românească din Irlanda
Unul dintre cei mai importanți scriitori englezi în viață s-a botezat ortodox la o mănăstire românească din Irlanda
16/02/2021 ⋅ 0 comentarii

Paul Kingsnorth, unul dintre cei mai importanți scriitori englezi în viață, s-a botezat ortodox la mănăstirea românească din Shannonbridge, Irlanda.

  Părintele Tudor Ghiță, parohul comunității românești din Galway și duhovnicul scriitorului, a fost cel care l-a botezat chiar de Bobotează, informează Basilica.ro 

 „Mă așteaptă o călătorie de o viață. Dar mă simt de parcă am ajuns deja acasă”, spune scriitorul.

„Prima dată m-am întâlnit cu Ortodoxia cu patru ani în urmă, când am pășit într-o bisericuță bucureșteană. Experiența a fost atât de puternică, încât m-a marcat pentru totdeauna. Desigur, nu-mi puteam da seama că avea să mă conducă într-o călătorie la capătul căreia voi deveni membru al Bisericii Ortodoxe Române”, a declarat Paul Kingsnorth pentru Basilica.ro.

Părintele Tudor Ghiță a povestit că nu a încercat nicio clipă să-l convertească pe Paul Kingsnorth, însă cei doi s-au întâlnit adesea la mănăstire și au stat mult de vorbă.

„Era hotărât să vină în Ortodoxie, dar eu l-am sfătuit să-și tempereze entuziasmul și să nu se aștepte să vadă îngerii zburând prin biserică. Este un fiu duhovnicesc foarte ascultător”, povestește parohul din Galway, conform aceleiași surse.

Deși a avut multe căutări spirituale, Paul Kingsnorth nu a fost niciodată botezat în altă denominație creștină. Căutările sale spirituale anterioare l-au dus mai degrabă către religiile orientale și neopăgânism.

Foto: Basilica.ro

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.