Național Ultima oră
”Am suferit tare mult, dar Dumnezeu m-a ajutat să merg înainte” - Veteranul de război Laurean Deac, sărbătorit la 99 de ani
”Am suferit tare mult, dar Dumnezeu m-a ajutat să merg înainte” - Veteranul de război Laurean Deac, sărbătorit la 99 de ani
15/02/2021 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război Laurean Deac a împlinit venerabila vârstă de 99 de ani, prilej cu care acesta a fost vizitat de primarul municipiului Alba Iulia, lt.col. Cornel OLTEAN-comandantul C.M.J.Alba, col.(rtg.), Nicolae PANDURU, președintele filialei Alba a A.N.C.M.R.R., și col.(rtg) Eugen PAPES, președintele filialei Alba a A.N.V.R. 

”Am avut privilegiul de a fi în preajma unui român cu o poveste de viață impresionantă, față de care cuvintele sunt sărace pentru a ne exprima mulțumirea si recunostinta. Mulțumim domnule Laurean DEAC pentru această frumoasă zi și vă promitem că vom fi alături de dumneavoastra și la centenar!”, au transmis reprezentanții AMVVD Alba. 

Veteranul de război Laurean Deac s-a născut la 14.02.1922. A fost incorporat in compania 102 din Regimentul 82 Infanterie. A luptat pe frontul din Rusia, iar ulterior a fost prizonier timp de patru ani la Sevan și Erevan. Și acum povestește cu emotie și lacrimi în ochi: "Am suferit tare mult, dar Dumnezeu m-a ajutat să merg înainte. Până când? Când Dumnezeu va zice destul și eu o să zic destul!" 

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului pentru omagierea veteranilor de război inițiat de Cercul Militar Alba Iulia prin doamna Petruta POP- "Credință și patrie-Mărturisiri ale veteranilor de război". 

Onoare și respect! 

Foto: AMVVD Alba 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.