Național Ultima oră
11 februarie - Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112
11 februarie - Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112
11/02/2021 ⋅ 0 comentarii

Numărul unic de urgenţă 112 este gratuit si valabil în toate ţările UE. Acest număr este rezervat doar apelurilor ce necesită intervenţia IMEDIATĂ a serviciilor de urgenţă (Ambulanţă, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie).

”Ei sunt primii care răspund apelurilor, sunt mereu la celălalt capăt al firului şi, zi de zi, prin implicarea lor,  fac legătura cu dispecerii din agenţiile de intervenţie, care gestionează operativ cazurile. 
Astăzi este ziua lor, a “oamenilor 112”, care prin profesionalismul, empatia și eficiența de care dau dovadă, contribuie la salvarea vieții, a proprietății și a mediului. La mulți ani!”, au scris pe pagina de socializare reprezentanții IGSU.

Amenda pentru apelarea falsă sau abuzivă a numărului unic de urgenţă 112 este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

În România, servicul de urgență 112 a fost implementat în anul 2004.

Sărbătorirea Zilei Europene 112 este o modalitate de promovare a numărului de urgență. În majoritatea țărilor europene au loc dezbateri despre 112 în școli și se organizează Ziua Uşilor Deschise și vizite în centrele de urgență 112.

Foto: Facebook / IGSU

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.