Ultima oră Externe
Un torționar nazist, pus sub acuzare la vârsta de 100 de ani. A fost complice la peste 3.500 de crime
Un torționar nazist, pus sub acuzare la vârsta de 100 de ani. A fost complice la peste 3.500 de crime
09/02/2021 ⋅ 0 comentarii

Un german în vârstă de 100 de ani a fost acuzat de Procuratura din Germania de complicitate la 3.518 de crime în perioada în care a fost gardian la lagărul de concentrare Sachsenhausen, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Reuters, citat de Digi24.

Bărbatul, care trăieşte în landul Brandenburg, este acuzat că a contribuit "în mod efectiv şi intenţionat" la crimele din lagărul unde au murit 100.000 de oameni, a transmis televiziunea publică NDR.

Potrivit NDR, bărbatul ar fi lucrat la Sachsenhausen între 1942 şi 1945.

În ultimii ani, procurorii au pus sub acuzare mai mulţi foşti supraveghetori în lagăre de concentrare, încercând astfel să facă dreptate pentru milioane de oameni care au murit în multe lagăre.

Anul trecut, Bruno D, în vârstă de 93 de ani, a fost condamnat pentru 5.230 de capete de acuzare pentru complicitate la crimă. Săptămâna trecută, procurorii l-au acuzat pe Irmgard F, în vârstă de 95 de ani, fost secretar la lagărul de la Stutthof, pentru complicitate la 10.000 de crime.

Foto: Facebook / Memorial Sachsenhausen

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.