Național Din Arad Ultima oră
Castelul Regal de la Săvârșin va fi redeschis publicului
Castelul Regal de la Săvârșin va fi redeschis publicului
08/02/2021 ⋅ 0 comentarii
Familia Regală anunță că Domeniul Regal Săvârșin va fi deschis publicului, începând din ziua de 1 mai 2021. Detalii privind vizitarea castelului și a parcului vor fi publicate din vreme.
De asemenea, este anunțată și publicarea primei carte regale din anul 2021. Este vorba de „Povestea Castelului Săvârșin”, care va apărea luna viitoare la Curtea Veche Publishing, sub semnătura Alteței Sale Regale Principele Radu.
Volumul, bogat ilustrat cu fotografii de epocă și actuale, este publicat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la întoarcerea Familiei Regale la Săvârșin, în ziua de 1 iunie 2001.
Fotografiile înfățișează domeniul pornind de la istoria lui din secolul al XVII-lea, până în anul 1947. Lor li se adaugă imagini din anii 2001-2021, când castelul a revenit la viață.
Volumul cuprinde, de asemenea, o amplă descriere, în imagini și cuvinte, a celor opt ani în care clădirea istorică a beneficiat de o restaurare complexă și de înaltă calitate profesională.


Foto: Eugen Demeterca

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.