Național Cultură Ultima oră
Filmul ”colectiv”, desemnat cel mai bun documentar la ediţia din acest an a galei London Critics' Circle Film Awards
Filmul ”colectiv”, desemnat cel mai bun documentar la ediţia din acest an a galei London Critics' Circle Film Awards
08/02/2021 ⋅ 0 comentarii

Filmul "colectiv", regizat de cineastul Alexander Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar la ediţia din acest an a galei London Critics' Circle Film Awards (Premiile Cercului Criticilor de Film din Londra), organizată duminică seară în format virtual în capitala Marii Britanii, informează revista Variety, citată de Agerpres.

Documentarul "colectiv", coproducţie România-Luxemburg, regizată de Alexander Nanau, este o poveste captivantă ce prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Pelicula "colectiv" a fost desemnată de Centrul Naţional al Cinematografiei drept propunerea României la premiile Oscar 2021, la categoria "Cel mai bun lungmetraj internaţional", anterior numită "Cel mai bun film străin". Este prima oară când un documentar reprezintă propunerea României în competiţia pentru premiile Academiei de Film Americane. În plus, distribuitorii americani ai filmului, Magnolia Pictures şi Participant, vor înscrie "colectiv" şi la categoria "Cel mai bun documentar".

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.