Ultima oră Externe
Proteste violente în Rusia. Poliția a făcut peste 4.500 de arestări, iar un bărbat și-a dat foc în centrul Moscovei
Proteste violente în Rusia. Poliția a făcut peste 4.500 de arestări, iar un bărbat și-a dat foc în centrul Moscovei
31/01/2021 ⋅ 0 comentarii

Susţinătorii lui Alexei Navalnîi au ieşit din nou duminică în stradă, în ciuda avertismentelor din partea poliţiei. Protestele neautorizate au început în estul extrem al țării, la temperaturi mult sub 0 grade Celsius, dar au ajuns și în capitala Moscova. Poliția a făcut arestări masive încă de la primele ore, conform Digi24.

Poliţia rusă a arestat duminică mai mult de 4.500 de persoane şi a blocat centrul mai multor oraşe, inclusiv Moscova, în timpul unor noi demonstraţii în toată ţara pentru eliberarea opozantului Alexei Navalnîi, informează agenţiile internaţionale de presă. Autorităţile ruse spun că aceste proteste nu au fost autorizate.

Într-un incident separat, poliţia a anunţat că un bărbat şi-a dat foc duminică în centrul Moscovei, după ce s-a udat cu un lichid inflamabil. El a fost dus de urgenţă la spital, după ce ofiţerii şi trecătorii au stins focul în câteva momente de când s-a aprins, potrivit unui comunicat al poliţiei din Moscova, citat de Agerpres.  

Foto: Imagine virală de la protestul de duminică din orașul rus Krasnoyarsk, cu un grup mic de protestatari înconjurați de un cordon masiv de polițști / Twitter 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.