Național Ultima oră Externe
Regina-Mamă Elena, omagiată la Florența pentru contribuția la salvarea evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
Regina-Mamă Elena, omagiată la Florența pentru contribuția la salvarea evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
28/01/2021 ⋅ 0 comentarii

O stradă sau o grădină publică din Florența va purta numele Reginei Mamă Elena a României. Primăria orașului italian unde a trăit ani buni mama Regelui Mihai a luat această decizie. Iar astăzi, a omagiat-o pe Regina Mamă de Ziua Internațională a Holocaustului, pentru contribuția ei la salvarea evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează TVR 1.

Este o recunoaștere a implicării mamei Regelui Mihai în viața comunității din Florența.

Titlul va fi "Elena a României" pentru că dorința ei în timpul exilului ei în orașul nostru a fost să fie cunoscută tocmai prin acest nume", a spus reprezentanta alianței civice " Nardella" care a susținut , în numele comunității române și italiene din Florența acest proiect.

Președintele al Asociației AlterNATIVA din Florența, Melania Cotoi: Povestea Reginei Elena este foarte cunoscută pentru că e "Dreaptă între popoare" , dar și pentru contribuția ei la salvarea orașului în timpul inundațiilor din Florența, din 1966.

Totodată, Primăria Florența a omagiat-o pe Regina Elena ca "Dreaptă între popoare" la evenimentele online dedicate Zilei Internaționale a Holocaustului.

Au participat prelați de toate confesiunile religioase din Florența, iar Melania Cotoi a fost invitată, din partea comunității românești, să vorbească despre eforturile Reginei Mamă Elena de a-i salva pe evreii deportați în Transnistria, în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.